icone solution food industry

Industriële stofzuigers voor gieterijen

In de productieprocessen van gieterijen vormt de aanwezigheid van stofophopingen een risico, dat kan worden beheerst met industriële reinigingssystemen. Constante schoonmaak binnen de afdelingen voorkomt veelvoorkomende problemen die kenmerkend zijn voor gieterijen, zoals:

 • Productverspilling en materiaalverspilling

 • Tijd en kosten voor het onderhoud van de installatie

 • Gezondheidsrisico's voor gebruikers en kans op ongevallen

 • Onverwachte productonderbrekingen

Het assortiment industriële stofzuigers voor gieterijen van Delfin is speciaal ontworpen voor zwaar en continu gebruik binnen deze industrie!

Vacuum solutions for food production

OPLOSSINGEN VOOR HOGE TEMPERATUREN

Vanaf de eerste fase van het metaalsmelten hebben we een laatste gietstuk dat bestemd is om de smeltkroezen te vullen. De smeltkroezen zijn bestand tegen zeer hoge temperaturen en moeten grondig worden gereinigd om resten te verwijderen die het volgende gietstuk in gevaar kunnen brengen. 
Het DHV assortiment biedt oplossingen voor het werken met materialen met hoge temperaturen en gloeiend stof die een uitstekende reiniging garanderen door de industriële stofzuigers uit te rusten met:

 • Specifieke filters die bestand zijn tegen hoge temperaturen

 • Speciale voorafscheiders

 • Accessoires geschikt voor gloeiende materialen 

solutions for cement and brick dust extraction

VEILIGE VERWIJDERING VAN STOF UIT MALLEN

De voor het gieten bestemde zandvormen ondergaan een eerste voorbereidingsfase en een breekfase, ontstaffing genoemd. Tijdens beide fasen is het verwijderen van stof essentieel om het volgende te voorkomen: 

 • De aanwezigheid van eventuele resten in de afdrukken

 • Verspreiding van grote hoeveelheden stof in productieomgevingen

 • Lage kwaliteit van het eindproduct

Een vacuümsysteem (mobiel of gecentraliseerd) in combinatie met de juiste accessoires, maakt het mogelijk om eventuele resten uit de mal te verwijderen en het zand onder de banden en in de omgevingen waar de mallen worden gebroken, te verwijderen. 
In het geval van een ondergrondse tunnel is een centraal stofzuigsysteem, gezien de beperkte ruimte, vereist om stoflekken gemakkelijk op te vangen. 

Ontdek onze DHV stofzuigers

AFZUIGING VOOR HET STRAALPROCES

Als het ruwe deel na de ontstaffingsfase uit de mal komt, wordt het door het staalproces geschuurd. Dit proces vindt plaats in speciale cabines, waar grote hoeveelheden kleine schurende materialen het stuk schuren en reinigen. 

Dit leidt tot een aanzienlijke verspreiding van vaak schadelijk zand in de zandstraalkamers en het verwijderen ervan kan een complexe klus zijn. 
Door een gecentraliseerd zuigsysteem te installeren met afzuiginlaten nabij de kamers, is het mogelijk om het schurende materiaal op te zuigen en te hergebruiken door het te filteren. 

Kies de juiste industriële stofzuiger voor uw behoeften
Pneumatic conveyors for handling food dust

DE VOORDELEN VAN DE DHV SERIE

Continu en regelmatig onderhoud van het systeem, met behulp van industriële stofzuigers, voorkomt storingen, verlengt de levensduur van de componenten en vermindert afval. De voordelen zijn talrijk, waaronder: 

 • Materiaalterugwinning en grondstofbesparing

 • Verlaging van kosten en onderhoudstijd

 • Vermindering van machinestilstand

 • Kwaliteit van het eindproduct blijft ongewijzigd

Bekijk de video
Vacuums for installing on board machinery

KENMERKEN EN VOORDELEN

De industriële stofzuigers uit de DHV serie van Delfin zijn de ideale oplossing voor onderhoud en reiniging in de zware industrie. Deze industriële stofzuigers maken het verwijderen en hanteren van grote hoeveelheden stoffig of vast materiaal, dankzij deze functies, veilig. 

 • Robuuste machines ontworpen voor intensief gebruik die maximaal vermogen en betrouwbaarheid bieden. De zelfgekoelde pompen garanderen het bereiken van zeer hoge vacuüm- en luchtdebietwaarden. 

 • Hoge filtratieniveaus met polyester filters en veiligheidspatronen van klasse M, voor stof tot 1 micron. Maximale filtratie-efficiëntie dankzij een automatisch wisselend filterreinigingssysteem. 

 • Eenvoudig te bedienen, af te stellen en te onderhouden. DHV stofzuigers zijn uitgerust met afneembare en vorkhefbare containers, die maximale eenvoud en veiligheid in gebruik kunnen garanderen. Het lossen van het materiaal vindt plaats dankzij de activering van veiligheidsstangen. 

Download onze brochure
Trim extractor for packaging lines

SNIJDEN EN AFWERKEN

De laatste behandeling van het eerder geschuurde onderdeel wordt uitgevoerd met behulp van CNC-machines die het snijden en verfijnen. 
Met een groot aantal CNC-machines worden grote hoeveelheden chips gemaakt, die:

 • Het verwijderen ervan moeilijk maken

 • Onderbrekingen veroorzaken in de productiecycli die nodig zijn voor het reinigen van de machines

 • Industriële stofzuigers maken het mogelijk om de spanen continu van de machines te zuigen en ze naar een verzamelpunt te brengen, waar ze vervolgens op vrachtwagens of in bakken worden gelost.

Vraag ons om een vrijblijvend advies

DELFIN ONTWIKKELING EN ONDERSTEUNING

Door te kiezen voor een industriële stofzuiger van Delfin beschikt u over een toegewijd team, die u gedurende alle fasen van het proces zullen helpen en adviseren. 

Verzoek meer informatie

+