ATEX stofzuiger en ACD oplossingen voor veiligheid in werkomgevingen

Een ATEX-gecertificeerde industriële stofzuiger moet voldoen aan een aantal constructie-eigenschappen om alle mogelijke ontstekingsbronnen te verwijderen. De stofzuiger moet het ontstaan van statische elektriciteit voorkomen en dit doel kan worden behaald door middel van veiligheidsonderdelen zoals aarding, antistatische filters, accessoires om geleidend materiaal mee op te zuigen en speciale en gecertificeerde motoren om oververhitting te vermijden. ATEX-gecertificeerde stofzuigers zijn ontworpen om volledig te voldoen aan de huidige ATEX voorschriften door maximale veiligheid te verzekeren.

ACD industriële stofzuigers

ACD industriële stofzuigers zijn speciaal ontworpen door ons technische team om te zorgen dat de opslag van explosiegevaarlijke stoffen in volledige veiligheid kan plaatsvinden in gebieden die niet geclassificeerd zijn als explosief en waar een ATEX certificatie technisch gezien niet nodig is. De stofzuigers bevatten twee filtratieniveau ’s, namelijk een M klasse antistatisch filter en een standaard HEPA absoluut filter, om maximale filter-efficiëntie te verzekeren en de motor te beschermen door explosierisico’s te voorkomen.

Stof met een laag risico
ATEX stofzuigers Zone 22 - Atex II 3D markering

Industriële stofzuigers voor gebruik in gebieden met een laag explosiegevaar vanwege de aanwezigheid van potentieel brandbaar stof. Standaard met antistatische klasse M filters en volledige aarding.
 

Stof met gemiddeld risico
ATEX stofzuigers voor Zone 20 intern/22 extern - ATEX II 1/3D markering

Industriële stofzuigers voor gebruik in gebieden met een gemiddeld explosiegevaar vanwege de aanwezigheid van mogelijk brandbaar stof. Standaard voorzien van antistatische filters in stofklasse M, een HEPA H14 filter, volledige aarding en een roestvrijstalen container. Componenten en motoren gecertificeerd door de fabrikant. De binnenkamer van de stofzuiger is gecertificeerd voor ATEX zone 20.
 

Perslucht ATEX stofzuigers voor zone 1, 2, 21 & 22 - ATEX 2GD markering

ATEX gecertificeerde stofzuigers voor gebruik in gebieden met een hoog explosiegevaar waar geen elektrische voeding beschikbaar is of niet wordt aanbevolen. Standaard voorzien van klasse M antistatische filters, volledige aarding en RVS uitgevoerd.
 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

+