ATEX gecertificeerde industriële stofzuigers

Een ATEX gecertificeerde industriële stofzuiger moet voldoen aan enkele constructieve kenmerken om ontstekingsbronnen te voorkomen. De industriële stofzuiger moet de vorming van statische elektriciteit voorkomen. Dit doel kan worden bereikt door constructieve opties te kiezen, zoals volledige aarding, antistatische filters, accessoires voor het aanzuigen van geleidende materialen en specifieke en gecertificeerde motoren om oververhitting te voorkomen. ATEX industriële stofzuigers zijn gebouwd om te werken in volledige overeenstemming met de geldende ATEX voorschriften door maximale operationele veiligheid te garanderen.

Stof met een laag risico
ATEX stofzuigers Zone 22 - Atex II 3D markering

Industriële stofzuigers voor gebruik in gebieden met een laag explosiegevaar vanwege de aanwezigheid van potentieel brandbaar stof. Standaard met antistatische klasse M filters en volledige aarding.

Stof met gemiddeld risico
ATEX stofzuigers voor Zone 20 intern/22 extern - ATEX II 1/3D markering

Industriële stofzuigers voor gebruik in gebieden met een gemiddeld explosiegevaar vanwege de aanwezigheid van mogelijk brandbaar stof. Standaard voorzien van antistatische filters in stofklasse M, een HEPA H14 filter, volledige aarding en een roestvrijstalen container. Componenten en motoren gecertificeerd door de fabrikant. De binnenkamer van de stofzuiger is gecertificeerd voor ATEX zone 20.

Stof met hoog risico
ATEX stofzuigers voor Zone 20 intern/21 extern - ATEX II 1/2D markering

Industriële stofzuigers voor gebruik in gebieden met een hoog explosiegevaar vanwege de aanwezigheid van mogelijk brandbaar stof. Standaard voorzien van antistatische klasse M filters, een HEPA H14 filter, volledige aarding en een roestvrijstalen container. Componenten en motoren gecertificeerd door de fabrikant. De binnenkamer van de stofzuiger is gecertificeerd voor ATEX Zone 20.

Industriële stofzuigers voor brandbare stoffen

ATEX of NRTL gecertificeerde stofzuigers voor het opzuigen van brandbare stoffen. Verkrijgbaar met inertisatie systeem of met interne vacuümcertificering.

Perslucht
ATEX stofzuigers voor zone 1, 2, 21 & 22 - ATEX 2GD markering

ATEX gecertificeerde stofzuigers voor gebruik in gebieden met een hoog explosiegevaar waar geen elektrische voeding beschikbaar is of niet wordt aanbevolen. Standaard voorzien van klasse M antistatische filters, volledige aarding en RVS uitgevoerd.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

+