Zo verlengt u de levensduur van uw industriële stofzuiger: filter reiniging

25/10/2017

Filter reiniging van industriële stofzuiger
Delfin is altijd op zoek naar nieuwe innovatieve oplossingen om de kwaliteit, efficiëntie en betrouwbaarheid van de producten te verbeteren. Eén van de belangrijkste elementen die een aanzienlijke verlenging van de levensduur van de producten kunnen garanderen, is het juiste onderhoud van het filtersysteem van de industriële stofzuiger.

In feite kan alleen een stofzuiger met een schoon filter op de veiligst mogelijke manier materialen opzuigen met 100% van zijn vermogen. Om prestaties en veiligheid te garanderen moeten filters elke keer vóór en na langdurig gebruik worden schoongemaakt. Dit is de reden waarom het verplicht is dat een stofzuiger is uitgerust met een filterreinigingssysteem:
  • Behoud van de maximale zuigprestaties;
  • Garanderen van totale veiligheid voor de gebruiker;
  • Kosten van onderhoud en inefficiëntie verminderen.
Om het onderhoud van de machine te vereenvoudigen en de levensduur van het filter te verlengen, heeft Delfin 3 soorten reinigingssystemen ontwikkeld:
  • Handmatige systemen;
  • Half-automatische systemen;
  • Automatische systemen.

Handmatig filterreinigingssysteem: de filterschudder

De filterschudder is het simpelste reinigingssysteem waarmee onze industriële stofzuigers kunnen worden uitgevoerd.

Hoe te gebruiken?
Dankzij een hendel op de filterkamer. Het filter is gemakkelijk te schudden met het gewicht van de gebruiker. Deze eenvoudige handeling maakt het mogelijk om ingesloten stoffen en poeders te verwijderen en ze in de opvangcontainer te laten vallen.

Voor welke toepassingen wordt het aanbevolen?
Voor reinigingstaken en applicaties met stof, cementpoeder, metaalstof, deeltjes, poeders uit de voedselindustrie, chemicaliën, houtpoeder, verpakkingen, papierstof en textielvezels.
 

Half-automatisch systeem: DUSTOP en SELF CLEAN

Het DUSTOP systeem is een innovatief filterreinigingssysteem dat gebruik maakt van drukverschil om stoffen en poeders los te maken. Met het DUSTOP systeem kan de gebruiker het filter zeer efficiënt reinigen in twee eenvoudige stappen.

Hoe te gebruiken?
De gebruiker moet de stofzuiger aanzetten om daarna de klep, welke zich op de filterkamer bevindt,  3 tot 4 keer snel achter elkaar te openen. Dankzij de binnenkomende lucht en het drukverschil zullen poeders en stoffen gemakkelijk loskomen.

Voor welke toepassingen wordt het aanbevolen?
Lichte of middelzware taken zoals omgaan met bouwpoeders, oppervlaktebehandeling en poeder uit de voedselindustrie.


Het SELF CLEAN systeem bestaat uit een handmatige pneumatische klep die de schudbeweging activeert en een gemakkelijke en effectieve reiniging van het filter mogelijk maakt. Het SELF CLEAN systeem is een onafhankelijk systeem zonder externe voeding en garandeert totale veiligheid in ATEX gebieden.

Hoe te gebruiken?
Dankzij de pneumatische cilinder wordt het sterfilter geschud door middel van een handmatige pneumatische klep. Elke keer dat de industriële stofzuiger zijn prestaties afnemen moet de gebruiker de hendel verplaatsen om de filterschudder in te schakelen.

Voor welke toepassingen wordt het aanbevolen?
Cementpoeder, metaalstof en energiecentrales (carbonstof).

 

Automatische systemen: AUT en PN

De automatische reinigingssystemen vereisen geen tussenkomst van de gebruiker. De timer start met regelmatige interval waardoor de machine continu en efficiënt kan werken zonder prestatieverlies of zonder de machine te stoppen.
De frequentie en lengte van dit systeem kunnen worden aangepast door middel van een timer welke in het elektrische paneel is geplaatst. Deze systemen worden sterk aanbevolen voor het omgaan met grote hoeveelheden stof en poeders.

Voor welke toepassingen wordt een automatisch reinigingssysteem aanbevolen?
Cementpoeder, metaalstof en energiecentrales (koolstof).
 

AUT is voor AUTOMATIC reinigingssysteem

Een pneumatische cilinder schudt periodiek het sterfilter, door een verticale schudbeweging. Dit zorgt ervoor dat stof en afval losraakt van het filter. 

 

PN is voor PNEUMATIC reinigingssysteem

Dit systeem reinigt de patroonfilters die op industriële stofzuigers zijn geïnstalleerd. Het werkt dankzij een reverse pulse jet release op 4 cartridges. Eén voor één reinigt de return pulse jet de cartridges zodat de stofzuiger kan blijven zuigen zonder te hoeven stoppen. Een timer activeert het systeem dat binnen elk patroon een luchtstraal van 6 bar blaast. De lucht van binnenuit maakt de stofdeeltjes los, die op het oppervlak van het filter werden vastgehouden.

Het systeem kan worden geladen door een externe compressor of door een op de stofzuiger ingebouwde compressor.

Voor welke toepassingen is een PN reinigingssysteem geschikt?
Cementpoeder, metaalstof en energiecentrales (koolstof).

Het systeem moet worden aangepast aan het materiaal dat u moet zuigen en aan de specifieke toepassing waardoor de zuigkracht en het werk van de gebruiker efficiënter wordt.

Neem voor meer informatie contact met ons op via +31 (0) 72 562 98 36 of e-mail naar info@delfinnederland.nl
 

HET NIEUWE PHARMA STOF RETENTIE ASSORTIMENT

25 January

Meer lezen ...

Richtlijnen voor het gebruiken en onderhouden van jouw industriële stofzuiger: 10 tips om de levensduur te verlengen!

14 October

Meer lezen ...

5 Gevaarlijke aspecten over aluminium welke elke werknemer moet weten

12 January

Meer lezen ...

VERZOEK MEER INFORMATIE

+