Professionele of industriële stofzuiger? Welke stofzuiger is de beste oplossing voor uw wensen?​

14/05/2018

Professionele of industriële stofzuiger
Een stofzuiger is toch maar een hulpmiddel voor het reinigen van vloeren, niet waar? Alle stofzuigers zijn allemaal vergelijkbaar en bedacht om stof te verwijderen, niet waar? Nou, eigenlijk is het precies het tegenovergestelde: een stofzuiger kiezen zou niet zo eenvoudig moeten zijn, vooral niet voor industriële doeleinden.
Denk je dat de beste prijs kwaliteitsverhouding de beste oplossing is als het gaat om het kiezen van een commerciële stofzuiger? Denkt u dat deze machine voldoende presteert of lang meegaat voor uw specifieke toepassingen? Bedenk immers dat het grootste deel van professionele stofzuigers is gemaakt om licht materiaal te zuigen en is gemaakt voor incidenteel gebruik.
 

Industriële stofzuiger: stevige en duurzame oplossing voor zware taken

Ongeacht de toepassing, of het nou gaat om het opzuigen van grote hoeveelheden fijn of nat stof, vloeistoffen of vaste stoffen (in de bouw, algemene aannemers, houtbewerking, metaalbewerking, autowasserijen, cementbewerking, zandstralen, en eventueel stofgerelateerd werk) moet u een veilige en solide stofzuiger kiezen: een industriële stofzuiger.
Dit is de enige oplossing om de effectiviteit en efficiëntie van het werk te maximaliseren, waardoor de veiligheid van zowel gebruikers als werknemers wordt verbeterd.

Waarom een industriële stofzuiger kopen in plaats van een professionele?
Elke onderdeel van een industriële stofzuiger is van hogere kwaliteit en van betere techniek, ten opzichte van een professionele stofzuiger. Om deze reden is het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, en dus te kiezen voor een industriële stofzuiger, in plaats van een goedkope professionele stofzuiger. 
 

Motorkop: wat de stofzuiger krachtig maakt

 • Motor van hoge kwaliteit: Delfin kiest altijd voor de beste kwaliteit. 230 Volt Lamb-Ametek motoren maken het mogelijk om altijd topprestaties te behouden tot het einde van hun duurzaamheid.
 • Efficiëntiesensor en vacuümmeter: op elke industriële stofzuiger van Delfin is het altijd mogelijk om de efficiëntie van het filter en de capaciteit onder controle te houden, dankzij de specifieke controlelampjes. 
 • Geluiddempend materiaal: elke motorkop is gevuld met geluiddempend materiaal, dat het zuiggeluid regelt, ook bij het gebruik van krachtige stofzuigers. 
 • Stevige constructie: om een lange levensduur te garanderen, ongeacht de industrie of de werkomstandigheden, is de hele machine gemaakt van staal. Het plastic dat wordt gebruikt voor professionele stofzuigers, verkort de levensduur van de stofzuiger aanzienlijk en kan de perfecte functionaliteit in elke afzonderlijke toepassing belemmeren. 

  Professionele stofzuigers zijn altijd een evenwichting compromis tussen prestaties en goedkoop materiaal. 

Filtratie: wat maakt de stofzuiger duurzaam? 

 • Groot filteroppervlak: industriële stofzuigers zijn uitgerust met filters met een groot oppervlak met gecertificeerde mediaklasse, waardoor de filters langer meegaan en herinjectie van stof in het milieu wordt vermeden. 
 • Speciale en gecertificeerde filters: elke stofzuiger kan worden uitgerust met het best passende filter voor zijn eigen toepassing. Ter voorbeeld: 
·         Het opzuigen van zeer fijn stof tijdens vloerbehandeling of bouwwerkzaamheden vereist filters met een groot oppervlak en zeer hoge efficiëntie, zoals HEPA filters;
·         Specifieke toepassingen zoals asbestverwijdering, vereisen na elk gebruik speciale classificaties en controles; 
·         Voor het verwijderen van hete stoffen en vuil uit ovens, zijn speciale filters nodig die zijn vervaardigd met speciale behandelingen voor gebruik bij hoge temperaturen. 
 

Verzamelen van stoffen: wat maakt de stofzuiger gebruiksvriendelijk?

 • Grotere capaciteit: industriële stofzuigers zijn ontworpen voor industriële toepassingen. Een grotere capaciteit betekent meer autonomie en meer efficiëntie, waardoor de werktijd toeneemt. 
 • Gebruiksvriendelijk: elke industriële stofzuiger heeft een comfortabel systeem om het opgevangen materiaal af te voeren: ofwel een uitneembare container of een eindeloze Endless Bag zak. 
 • Stabiliteit van de machine: stevig chassis en constructie. Wielen met rem zorgen voor het comfort en veilig gebruik van de industriële stofzuiger. 
Het gebruik van een industriële stofzuiger kan de veiligheid en efficiëntie van uw bedrijf aanzienlijk verhogen, veel meer dan een goedkopere professionele stofzuiger. Wanneer u investeert in het oplossen van uw stofprobleem, moet u zich altijd afvragen of het beter is om een duurzame en betrouwbare machine te kiezen, of dat u gaat voor een goedkoop product dat niet meer werkt wanneer u het nodig heeft.
De assortiment industriële stofzuigers van Delfin omvat machines voor alle industriële toepassingen. Kwaliteit is één van uw doelen, het is ook de onze. 

HET NIEUWE PHARMA STOF RETENTIE ASSORTIMENT

25 January

Meer lezen ...

Richtlijnen voor het gebruiken en onderhouden van jouw industriële stofzuiger: 10 tips om de levensduur te verlengen!

14 October

Meer lezen ...

5 Gevaarlijke aspecten over aluminium welke elke werknemer moet weten

12 January

Meer lezen ...

VERZOEK MEER INFORMATIE

+