Pneumatisch transport: een nieuw assortiment voor het transporteren van poeders, granulaat en vaste stoffen

12/07/2018

Pneumatisch transport

Het transporteren van poeders, granulaten en vaste stoffen binnen een productiefabriek is vaak een kritiek punt. De beweging kan leiden tot verspreiding, lekkage en het risico van bestemming van zowel product als het milieu. Gerelateerde gevolgen zijn verspilling van product, productie inefficiënties en hoge beheerkosten.

Pneumatisch transportsystemen zijn hermetische systemen waarmee al deze problemen kunnen worden overwonnen. Bovendien verhogen ze de productiviteit en de efficiëntie van de productielocatie waar ze zijn geïnstalleerd, vermijden ze productverspilling en verbeteren ze de milieukwaliteit van de gebouwen.
 

WAT IS PNEUMATISCH TRANSPORT EN HOE WERKT HET?

Pneumatisch transport maakt het mogelijk om stoffig, korrelig of vast materiaal van het ene punt naar het andere punt op een productielocatie te verplaatsen.

Pneumatisch transport gebruikt vacuüm als drijvende kracht om het materiaal naar de aangewezen procesmachines te transporteren. Het beladingssysteem zet de verwerking/transformatie of verpakking van het product voort.

Dankzij de extreme eenvoud en flexibilieit van het systeem kan pneumatisch transport verschillende functies vervullen die verder gaan dan het eenvoudig overbrengen van materiaal van het ene punt naar het andere:
- Stofscheiding;
- Laden en lossen van industriële machines en verschillende soorten containers;
- Distributie van poeders op meerdere punten;
- Meervoudige opname.
Deze eigenschappen maken pneumatisch transport de optimale oplossing voor veel voedsel-, chemische-, farmaceutische- en nutraceutische bedrijven.
 

DE VOORDELEN VAN PNEUMATISCH TRANSPORT

Traditionele mechanische transportsystemen zoals transportbanden, schroeftransport, emmerliften of aeromechanisch transport hebben kenmerken die in bepaalde situaties een obstakel kunnen vormen:
- Een transport in een open system verhoogt het risico op milieuvervuiling of besmetting van het product;
- Sommige vervoeren het materiaal alleen in een rechte lijn, wat de kosten aanzienlijk verhoogt bij elke noodzakelijke verandering van richting;
- Veel ruimte nodig voor installatie op de productieafdeling;
- De aanwezigheid van veel mechanische onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, verhogen de kosten van onderhoud, reserveonderdelen en stilstand drastisch;
- Moeilijke sanering en grote verspilling van tijd die aan deze operaties wordt besteed;
- Kritieke problemen bij het behouden van de productintegriteit.

Pneumatisch transport voor stof zorgt er integendeel juist voor dat het proces vereenvoudigd wordt en kan hygiëne en veiligheid garanderen: 
- Gemakkelijke en snelle installatie en aansluiting op andere procesmachines;
- Ze nemen weinig ruimte in dankzij het gebruik van flexibele leidingen en kunnen in een later stadium worden toegevoegd dankzij hun modulariteit;
- Ze voorkomen lekkage en productverontreiniging: sommige modellen voorkomen zelf ontmenging;
- Het vereiste onderhoud is zeer weinig, uiterst eenvoudig en snel uit te voeren aangezien bewegende en aan slijtage onderhevige mechanische onderdelen bijna niet aanwezig zijn. Het exclusieve gebruik van niet verontreinigde perslucht draagt bij aan het onderhoud en de maximale efficiëntie van de behandeling;
- Verhoging van de hygiëne en veiligheid binnen afdelingen.

 

PNEUMATISCH TRANSPORT: DIMENSIONERING VAN EEN SYSTEEM

De dimensionering van pneumatisch transport is afhankelijk van meerdere factoren en moet worden uitgevoerd door experts in het veld.

De transportcapaciteit dient gerelateerd te zijn aan het aantal te behandelen kilo's per uur, de af te leggen afstand en het soort product. Dit om de perfecte functionaliteit van de machines en de productielijnen waarop ze zijn geïnstalleerd, te garanderen.
 

DELFIN'S PNEUMATISCH TRANSPORT: DE VEILIGSTE OPLOSSING VOOR UW PRODUCTIELIJNEN

Het assortiment van pneumatisch transport van Delfin is ontwikkeld in samenwerking met belangrijke gebruikers en door rekening te houden met hun verschillende behoeften.
Het assortiment pneumatisch transport van Delfin is één van de meeste complete op de markt:
- Elektrisch of pneumatisch transport;
- Gecertificeerde filters voor contact met voedingsmiddelen;
- Automatische filterreinigingssystemen;
- Hopper voor aanvullende productopname;
- Volledige modulariteit en integreerbaarheid van systemen met reeds bestaande productielijnen.

Neem voor meer informatie over onze transportoplossingen gerust en vrijblijvend contact met ons op!

Delfin pneumatisch transport

HET NIEUWE PHARMA STOF RETENTIE ASSORTIMENT

25 January

Meer lezen ...

Richtlijnen voor het gebruiken en onderhouden van jouw industriële stofzuiger: 10 tips om de levensduur te verlengen!

14 October

Meer lezen ...

5 Gevaarlijke aspecten over aluminium welke elke werknemer moet weten

12 January

Meer lezen ...

VERZOEK MEER INFORMATIE

+