Industriële zuigoplossingen om veilig asbest te verwijderen

25/11/2018

Asbest stofzuigers voor het veilig verwijderen van asbest

Waarom is asbestverwijdering gevaarlijk?

De terugwinning en het verwijderen van asbesthoudend materiaal wordt gereguleerd door specifieke en strikte regels, die van land tot land verschillen. Alle bedrijven die actief zijn op het gebied van asbestverwijdering moeten zich aan deze regels houden.
 
De verwijdering van asbest bestaat uit uitroeiing, isolatie, verpakking en het transporteren naar de stortplaats. Deze operaties maken het mogelijk om het risico van giftige emissies, die vrijkomen door asbestvezels, radicaal en permanent te elimineren en kunnen worden uitgevoerd in openbare en huishoudelijke gebouwen, maar ook in industriële installaties.
 
Al deze handelingen, startend vanaf het verwijderen van muren en daken tot het gladmaken en kerven van asbesthoudende vloeren, veroorzaken grote hoeveelheden asbeststof. Dat is niet alleen schadelijk voor de gezondheid van de werknemers, maar kan ook worden verspreid in de nabije omgeving.
 

Industriële stofzuiger gecertificeerd voor asbestbehandeling

Industriële stofzuigers zijn de juiste oplossing om het vrijkomen van stof in omgevingen te voorkomen. Dankzij het constant afzuigen, direct vanaf de bron, neutraliseren deze machines de verspreiding van asbest veilig en gemakkelijk.
 
Om asbest fijnstof veilig te verwijderen, moeten industriële stofzuigers zijn uitgerust met:
- Een dubbel filtratieniveau: een primair filter en een secondair klasse H filter (HEPA of absoluut) zorgen voor maximale filtratie en gezonde lucht in de omgeving;
- Een veilig opvangsysteem om stof en giftig afval op te vangen, zoals het Endless Bag veilige opvangsysteem of met klasse H speciale wegwerpzakken. Het systeem vergemakkelijkt zowel het opzuigen als het afvoeren van het verzamelde materiaal. Wegwerpzakken beschermen werknemers tegen direct contact met giftig stof.
 
Delfin ontwierp een specifiek product voor de behandeling van ASBEST: DG 50 EXP ASBESTOS, industriële stofzuiger met TÜV SÜD certificaat voor het opzuigen van asbest.
 

DG 50 EXP ASBEST

Gecertificeerde industriële stofzuiger voor het verwijderen van asbest: klasse M hoofdfilter, HEPA en H-ASBEST stoffiltratie.
Deze stofzuiger blaast schone lucht uit in de werkomgeving. Tests zijn uitgevoerd in overeenstemming met de volgende regels: IEC / DIN EN 60335-2-69 / bijlage AA.
DG50 EXP ASBEST is ontworpen om met specifieke wegwerpzakken asbest te verwijderen.
 
Meer weten over stofzuigers om asbeststof mee te kunnen verwijderen? Neem contact met ons op via +31 (0)72 562 98 36 of via info@delfinnederland.nl!
 
 
 

HET NIEUWE PHARMA STOF RETENTIE ASSORTIMENT

25 January

Meer lezen ...

Richtlijnen voor het gebruiken en onderhouden van jouw industriële stofzuiger: 10 tips om de levensduur te verlengen!

14 October

Meer lezen ...

5 Gevaarlijke aspecten over aluminium welke elke werknemer moet weten

12 January

Meer lezen ...

VERZOEK MEER INFORMATIE

+