Industriële stofzuigers voor het opzuigen van cement stof

18/09/2019

Industriële stofzuigers voor het opzuigen van cement stof

Elke fase van het productieproces van cement brengt het vrijkomen van grote hoeveelheden giftig en zeer gevaarlijk stof met zich mee. Deze stof zet zich af op alle soorten oppervlakken in de werkomgeving (machines, gebouwen, wagens en werknemers), wat een serieuze bedreiging vormt voor de productie efficiëntie. Cementstof vormt ook een bedreiging voor de gezondheid van werknemers, vooral bij langdurige blootstelling. Zelfs het gebruik van de juiste PBM in stoffige omgevingen, is niet voldoende om gebruikers effectief te beschermen.
Het regelmatig gebruiken van industriële stofzuigers is in deze context de juiste oplossing om hoge efficiëntie en veiligheidsniveaus te garanderen.

REGELMATIG ONDERHOUD IN CEMENT FABRIEKEN: VOORDELEN

Het correct onderhouden van industriële fabrieken is erg belangrijk om de kosten te verlagen en de product efficiëntie te maximaliseren. Het gebruik van industriële stofzuigers heeft verschillende voordelen:
 1. 1. Afval vermindering: het vermogen om materiaal terug te winnen in de productiecyclus tegen lekkage. Het installeren van een recyclingproces in bijvoorbeeld een verpakkingsfabriek zorgt voor enorme besparingen (op een middelgrote fabriek is het mogelijk om 1 m3 per dag te besparen).
 2. 2. Vermindering van uitvaltijden : de regelmatige reiniging van de installatie voorkomt schade aan machines en verlengt de levensduur van componenten, terwijl de kosten van reserveonderdelen worden verlaagd.
 3. 3. Gezondere werkomgeving: een schone werkomgeving reduceert de risico's op ongevallen en luchtwegaandoeningen veroorzaakt door de constante aanwezigheid van cementstof in de werkomgeving.
 4. 4. Vermindering van onverwachte uitvaltijden: wanneer de dagelijkse productie duizenden tonnen materiaal is, kan één uur stilstand van de machine een grote impact hebben op de productie efficiëntie.
 

WELKE PROCESSEN HEBBEN HET MEESTE RISICO EN HEBBEN REGELMATIG ONDERHOUD NODIG?

Elke fase van het productieproces van cement is voorzien van een afzuigsysteem. Om echter plotselinge productieonderbrekingen te voorkomen, moeten enkele kritische punten onder controle worden gehouden.
 

TRANSPORTBAND REINIGING

Bij het transporteren van grote hoeveelheden materiaal zijn lekkages onvermijdelijk. Zo lekt een transportband gemiddeld 1% van het getransporteerde materiaal. Dit betekent dat voor elke 100 ton product, 1 ton wordt verzameld dichtbij of (nog erger) onder de transportband. Hierdoor wordt materiaal verspild en kan mogelijke schade aan de transportband ontstaan.
 • Verhoogde veiligheid
 • Minder schade en onderhoud
 • Minder afval

PUT REINIGING ONDER LIFTBAKKEN

Het materiaal dat van de liftbakken naar beneden valt hoopt zich op in de put onder het systeem, ongeacht de diepte. Als de put niet regelmatig wordt geleegd, zijn uitvaltijden onvermijdelijk. Voor dit soort reinigingswerkzaamheden zijn industriële stofzuigers een must. In feite is er geen alternatieve machine die deze taak efficiënt kan voltooien.
 • Minder schade en onderhoud
 • Verhoogde productie efficiëntie

ROTERENDE VERPAKKINGSMACHINES

Tijdens het verpakken lopen grote hoeveelheden materiaal uit de machine. Een totaal recyclingsysteem maakt het mogelijk materiaal terug te winnen in de productiecyclus.
 • Productie efficiëntie
 • Gezondere werkomgeving
 • Minder afval
Delfin heeft een complete range van industriële stofzuigers ontworpen welke speciaal ontwikkeld zijn voor de zware industrie en behoeftes uit deze industrie: de DHV producten met:
 •  Krachtige lobe pomp - tot 45kW
 •  Hoge filtratie efficiëntie en automatisch filter reinigingsysteem
 •  Veilig gebruik - lediging systemen met veiligheidssysteem
 •  Simpel en snel onderhoud
 •  Meer opties beschikbaar
Ontdek onze Hoog Vacuüm producten

HET NIEUWE PHARMA STOF RETENTIE ASSORTIMENT

25 January

Meer lezen ...

Richtlijnen voor het gebruiken en onderhouden van jouw industriële stofzuiger: 10 tips om de levensduur te verlengen!

14 October

Meer lezen ...

5 Gevaarlijke aspecten over aluminium welke elke werknemer moet weten

12 January

Meer lezen ...

VERZOEK MEER INFORMATIE

+