Industriële stofzuigers met lobbenpomp voor de zware industrie: de nieuwe DHV lijn!

03/09/2019

Industriële stofzuiger met lobbenpomp voor de zware industrie

Vanwege de constante snelheid van zware industriële productie installaties, moet het onderhoud continu en extreem zijn, met als doel om zowel efficiëntie als productiviteit te maximaliseren.
Elke veiligheidsmanager is op de hoogte van de hoeveelheid materiaal die tijdens de productiecyclus uit machines stroomt. Dit materiaal hoopt zich op in verschillende punten van de fabriek die vaak lastig te bereiken zijn en dure stilstandtijden kunnen veroorzaken.

Zware industrie: omgaan met productie efficiëntie problemen

De meest relevante productie efficiëntie problemen waarmee alle zware industrieën te maken hebben, worden veroorzaakt door het onjuist of onvoldoende uitvoeren van onderhoud aan zowel machines als werkomgevingen:
  • Lekkage van ruwe of verwerkte producten van machines of transportbanden wat resulteert in economisch verlies;
  • Hoge kosten en lange stilstand door onderhoud aan machines;
  • Gezondheidsproblemen van gebruikers: gebruikers moeten in feite dagelijks werken in ongezonde omgevingen vol fijnstof, dat een ernstige bedreiging voor hun gezondheid kan worden;
  • Hoge kosten door onverwachte productiestilstand.

Regelmatige reiniging en onderhoud van de fabriek zijn de enige manier om de efficiëntie van een productieomgeving te garanderen. Daarom moet elke cementfabriek, staalfabriek, verbrandingsoven of andere zware industrie worden voorzien van krachtige en veelzijdige stofzuigsystemen die de maximale snelheid kunnen garanderen bij het terugwinnen en verwijderen van grote hoeveelheden materiaal.
Het nieuwe assortiment DHV producten is speciaal ontworpen om onder de zwaarste omstandigheden te werken, maar biedt ook oplossingen voor de industriële sector en industriële werkomgevingen.

Herstel en plaats materiaal terug in de productie cyclus

HERSTEL EN PLAATS MATERIAAL TERUG IN DE PRODUCTIE CYCLUS

Bij het transporteren van grote hoeveelheden materiaal van het ene punt naar het andere punt, is lekkage onvermijdelijk. Een voorbeeld is de mechanische transportband: door gebruik te maken van deze traditionele transportmethode gaat ongeveer 1% van het product verloren. Dit betekent dat voor elke 100 ton product, 1 ton wordt verzameld dichtbij of onder de transportband. Als gevolg hiervan wordt materiaal verspilt en kan dit leiden tot mogelijke schade aan de transportband.
 
Krachtige stofzuigers zorgen voor makkelijkere onderhoudsmaatregelen

MINDER TIJD NODIG OM ONDERHOUDSHANDELINGEN UIT TE VOEREN

Krachtige stofzuigers verminderen de tijd die nodig is om onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Bovendien minimaliseert het juiste onderhoud en de regelmatige reiniging van werkomgevingen de noodzaak van buitengewone handelingen, gezien ze de levensduur van machines en componenten verlengen.
Gezondere en veiligere werkomgevingen door industriële stofzuigers

GEZONDERE EN VEILIGERE WERKOMGEVING

De grote hoeveelheid fijnstof vormt een reële bedreiging voor de gezondheid van werknemers. Het onjuiste beheer van lekkages en reiniging van werkomgevingen, verhoogt het risico op ziekten door contact met fijnstof.
Industriële stofzuigers zorgen voor minder productiestilstand door schone werkomgevingen

MINDER PRODUCTIESTILSTAND

De slechts mogelijke situatie bij de productie is het continu beheren van onverwachte productiestilstand. Het regelmatige gebruik van industriële stofzuigers voor het reinigen van zowel omgevingen als machines, verminderd onverwachte productiestilstand aanzienlijk.

Wat maakt het DHV assortiment het meest effectief voor zware toepassingen?

DHV stofzuigers zijn ontworpen door rekening te houden met hun toepassingscontexten. Hun belangrijkste kenmerken zijn als volgt:
 
Zelfkoelende lobbenpomp

ZELFKOELENDE LOBBENPOMPEN

Zelfkoelende lobbenpompen zijn in staat om vacuümprestaties te behalen die hoger zijn dan traditionele zijkanaalventilatoren. Daarnaast zorgen deze pompen ervoor dat de unit geschikt is voor continu gebruik en voor het opzuigen van grote hoeveelheden stof. 
Industriële stofzuigers met hoge filtratie efficiëntie

HOGE FILTRATIE EFFICIËNTIE

De hoge filtratie efficiëntie zorgt ervoor dat de operationele autonomie van het systeem vergroot kan worden. 
Heavy duty stofzuiger met grote opvangcapaciteit

GROTE OPVANGCAPACITEIT

Grote opvangcapaciteit en gemakkelijk hanteren van het opgezogen materiaal.
 

BEKIJK DHV IN ACTIE!

HOGE PRESTATIE STOFZUIGERS VOOR CENTRALE STOFZUIGSYSTEMEN

DHV stofzuigers kunnen ook worden gebruikt met centrale stofzuigsystemen om de ruimte in productie installaties te verminderen en het beheer van het verzamelde materiaal te optimaliseren.
Vanwege het belang en de complexiteit van deze systemen, zijn alle vacuümoplossingen afgestemd op de specifieke behoeften van elke klant, met als doel de hoogste productie efficiëntie van de fabriek te garanderen.
VRAAG VOOR MEER INFORMATIE OVER HET DHV ASSORTIMENT

HET NIEUWE PHARMA STOF RETENTIE ASSORTIMENT

25 January

Meer lezen ...

Richtlijnen voor het gebruiken en onderhouden van jouw industriële stofzuiger: 10 tips om de levensduur te verlengen!

14 October

Meer lezen ...

5 Gevaarlijke aspecten over aluminium welke elke werknemer moet weten

12 January

Meer lezen ...

VERZOEK MEER INFORMATIE

+