Hoe kunt u voedselverontreiniging voorkomen in de voedselindustrie?

20/06/2017

Industriële stofzuigers voor de voedingsmiddelenindustrie

Exploitanten in de voedingsindustrie worden geconfronteerd met een onophoudelijke stijging van de productiekosten, met name voor energie en grondstoffen.

Bovendien vergroten de vernieuwing van octrooien en voortdurende wetswijzigingen de beheersproblemen, waardoor onophoudelijke aanpassingen van productieprocessen nodig zijn om de vereiste kwaliteitsnormen te behouden.
Daarom is het de uitdaging voor de voedselindustrie om de kostenbeheersing of reductie te garanderen in een landschap waar de kosten stijgen en tegelijkertijd de kwaliteit en veiligheid van voedselproducten niet in gevaar te brengen.
 

Prioriteit nummer 1: het elimineren van risico's op voedselbesmetting

Het grootste risico voor de voedingsindustrie is voedselbesmetting. Het voorkomen van mogelijke microbiële besmetting en kruisbesmetting wordt cruciaal om te voorkomen dat zware economische sancties worden opgelegd aan diegenen die zich niet houden aan de regels van good manufacturing practices (GMP) of aan diegenen die het HACCP protocol niet toepassen in de organisatie.
Het niet naleven van deze richtlijnen, gericht op het garanderen van de hoogst mogelijke hygiëne en de hoogste reinheid van de voedselverwerkingsomgeving, kan ernstige gevolgen hebben. Allereerst zware economische sancties en natuurlijk de schade aan het imago van het bedrijf/merk welke moeilijk te herstellen is.
 

Hoe zorgen we voor een goede hygiëne en verminderen we het risico op besmetting?

De juiste manier om deze risico's te elimineren is:

- Het kritisch analyseren van de productiecyclus omgeving om een mogelijke verontreiniging te vinden;
- De kritische controlepunten definiëren die het mogelijk maken om mogelijke problemen te controleren en op te lossen;
- De corrigerende maatregelen evalueren die nodig zijn om het besmettingsrisico te elimineren;
- Om de hygiëne controleprocedures van de productiecycli te definiëren.

Het gebruik van industriële stofzuigers of een centraal stofzuigsysteem is één van de meest effectieve oplossingen om voedselverontreiniging te voorkomen.
Het opzuigen van mogelijk stofdeeltjes of verwerkingsresten direct op de bron, vermindert de kans op contact met andere producten sterk.

Bovendien kan de organische en brandbare aard van de grondstoffen die in de voedingsindustrie worden gebruikt, een ernstig ontploffiingsgevaar opleveren als ze niet naar behoren worden voorkomen, waardoor de gezondheid en veligheid van de werknemers in gevaar komt.
 
 

Delfin's oplossing: industriële stofzuigers en centraal stofzuigsysteem

De voedingsindustrie heeft verschillende soorten industriële stofzuigers nodig, afhankelijk van de fase van de productiecyclus waarin de stofzuiger vereist is en afhankelijk van het materiaal dat moet worden opgezogen.
Delfin heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van industriële stofzuigers en heeft een volledig assortiment producten ontwikkeld die perfect kunnen voldoen aan de dringende behoefte in de voedingsindustrie. Elk product kan worden aangepast en uitgerust met verschillende mogelijkheden die het geschikt maken voor een specifiek doel:

- Enkele ATEX stofzuigers, elk verschillend en geschikt voor gebruik in explosiegevaarlijk gebied;
- Roestvrij staal RVS304-316 constructie voor voedselcontact;
- Gecertificeerde filters behandeld om de efficiëntie te behouden, zelfs in speciale werkomstandigheden (antistatische filters, absoluut filters, NOMEX hittebestendig filter);
- Aanvulling door middel van voorafscheiders of hoppers om de opvangcapaciteit te vergroten en de hantering van gezogen stof te vergemakkelijken;
- Gecertificeerde accessoires en specifieke zuigslangen voor gebruik in voedselcontexten.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze stofzuigoplossingen voor de voedingsindustrie.

HET NIEUWE PHARMA STOF RETENTIE ASSORTIMENT

25 January

Meer lezen ...

Richtlijnen voor het gebruiken en onderhouden van jouw industriële stofzuiger: 10 tips om de levensduur te verlengen!

14 October

Meer lezen ...

5 Gevaarlijke aspecten over aluminium welke elke werknemer moet weten

12 January

Meer lezen ...

VERZOEK MEER INFORMATIE

+