Hoe goed is uw farmaceutische faciliteit beschermd tegen besmetting of het risico op ongevallen?

17/12/2020

Industriële stofzuigers voor de farmaceutische industrie

Naarmate de farmaceutische industrie blijvend als één van de belangrijkste activa voor de economie wordt gezien, wordt het voor een bedrijf steeds moeilijker om concurrerend te blijven, een solide reputatie te behouden en te voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen. Hoe veilig is uw instelling tegen besmetting? In dit artikel gaan we het hebben over het belang van onderhoudsbeheer en leggen we uit hoe de juiste industriële stofzuiger het verschil kan maken.

Enkele positieve gegevens

Volgens de EFPIA, de European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations "kan de op onderzoek gebaseerde farmaceutische industrie, een cruciale rol spelen bij het herstel van Europa naar groei en het verzekeren van toekomstig concurrentievermogen in een oprukkende wereldeconomie". In een rapport met kerngegevens uit 2014 laat EFPIA, naast andere interessante cijfers, zien hoe de farmaceutische productie is gestegen van 63.010 miljoen euro in 1990 naar 217.500 miljoen euro in 2013. Meer dan 300% hoger dan 23 jaar geleden. Het lijdt geen twijfel dat deze sector één van de belangrijkste troeven is van de Europese economie, die nu lijdt onder een gebrek aan werkgelegenheid. Volgens gegevens van Eurostat is de farmaceutische industrie zelfs de industrie met de hoogste R&D intensiteit, met 14,4% vergeleken met de 9,9% van de software- en computerservice sector die op de tweede plaats komt. Desalniettemin wordt naarmate de markt groeit, de concurrentie heviger en worden de kwaliteitsnormen strenger.

Risico's en schandalen

OSHA meldt dat alleen in de VS 30.000 faciliteiten als risico worden beschouwd. In de afgelopen jaren zijn verschillende explosies gedocumenteerd en onlangs zijn enkele bedrijven betrokken geweest bij schandalen in verband met besmettingskwesties. Aan het begin van deze maand werden staak-stop verzoeken gestuurd naar bedrijven als GNC of Walgreens, nadat sommige genetische tests mogelijke besmetting in sommige van hun producten hadden aangetoond.

Ongevallen of schandalen brengen enorme kosten met zich mee in termen van geld, reputatie en productiviteit. Zoals een GNC woordvoeder zei: "staan wij achter de kwaliteit, zuiverheid en potentie van alle ingrediënten die op de etiketten van onze huismerkproducten staan". Elk bedrijf begrijpt vandaag de dag het belang van uitmuntendheid en is bereid om hoge kwaliteitsnormen te implementeren. Maar hoe weet u zeker dat uw faciliteit veilig is en voldoet aan nationale en internationale normen?

De behoefte naar onderhoud en inspecties

Onderhoudsmanagement is een belangrijk aspect als het om kwaliteit gaat. Verschillende bedrijven hebben onderhoudsplannen aangenomen en met succes planningssoftware gebruikt om de beste resultaten te behalen als het gaat om het schoonmaken van een faciliteit. Door de juiste stofzuiger met een bepaalde frequentie te gebruiken, slagen ze er niet alleen in om de levensduur van hun apparatuur te verlengen, maar verminderen ze ook de stilstand van machines waardoor ze productiever werken. Maar een grotere productie is alleen een verspilling van tijd en geld als het geen product van topkwaliteit is. De rol van een kwaliteitsinspecteur die niet alleen de integriteit van elke grondstof controleert maar ook van het eindproduct, is vandaag de dag van vitaal belang voor elk bedrijf. Het is geconstateerd dat het regelmatig gebruiken van een industriële stofzuiger leidt tot minder vervuiling, minder ongevalrisico's, een hogere kwaliteit en dus een betere reputatie.

Hoe kiest u de juiste industriële stofzuiger voor farmaceutisch gebruik

Persoonlijke wensen:
Elke faciliteit is anders. Voordat u op zoek gaat naar de industriële stofzuiger die voor u het meest geschikt is, moet u bepalen wat u gaat stofzuigen, hoeveel capaciteit er nodig is, hoeveel vermogen u wenst en of u een perslucht aangedreven stofzuiger of een ATEX gecertificeerde stofzuiger nodig heeft.

Over de deeltjes

Een farmaceutisch laboratorium, ongeacht de grootte, heeft een industriële stofzuiger met hoge filtratie nodig. U moet stof verwijderen dat bedreigend is vanwege het kleine formaat en vanwege de snelheid waarmee ze ronddwarrelen. U moet dan rekening houden met:
- Een HEPA filter: die vangt 99,995% van de deeltjes op met een diameter van slechts 0,3 micron;
- Een sterfilter: met een hoog oppervlak dat meer stof opvangt;
- Een Cycloon: die de lucht vertraagt wanneer deze de machine binnenkomt om mogelijke explosies te voorkomen.

Op zoek naar de juiste constructie

Bij het kiezen van een industriële stofzuiger voor farmaceutische omgevingen is het belangrijk om op de volgende drie aspecten te letten:
- Het constructiemateriaal: het moet een materiaal zijn dat geen deeltjes genereert, zoals roestvrij staal;
- De structuur: in sommige gevallen is het erg belangrijk om een compacte en gemakkelijk mee te nemen stofzuiger te hebben;
- De plaats van het filter: deze moet achter de motor worden geplaatst, aangezien de motor zelf deeltjes genereert die ook moeten worden gefilterd.

Zoals u heeft gezien kan het opnemen van de juiste industriële stofzuiger in uw onderhoudsplan u zeker helpen om de concurrentie voor te blijven door risico's te verminderen, de kwaliteit van uw producten te verbeteren en uw reputatie te beschermen. Dus neem de tijd om het beste model voor uw behoeften te kiezen.

Delfin is dé specialist in stofzuigoplossingen voor de industrie. Al meer dan 20 jaar bieden we hoogwaardige industriële stofzuigers, ATEX gecertificeerde stofzuigers en centrale stofzuigsystemen voor professionals en industrieën over de hele wereld.

Vraag direct een vrijblijvend advies aan om te weten welke stofzuiger het beste aansluit bij uw wensen of neem een kijkje in ons ruime assortiment industriële stofzuigers.

HET NIEUWE PHARMA STOF RETENTIE ASSORTIMENT

25 January

Meer lezen ...

Richtlijnen voor het gebruiken en onderhouden van jouw industriële stofzuiger: 10 tips om de levensduur te verlengen!

14 October

Meer lezen ...

5 Gevaarlijke aspecten over aluminium welke elke werknemer moet weten

12 January

Meer lezen ...

VERZOEK MEER INFORMATIE

+