Het risico op voedselbesmetting minimaliseren in de voedingsindustrie

31/03/2016

Industriële stofzuigers voor het minimaliseren van voedselbesmetting in de voedingsindustrie

Hoe u dit kan bereiken met industriële stofzuigoplossingen

In de voedingsindustrie lopen productielaboratoria en -lijnen, evenals de hele verwerkingsomgeving, constant risico op besmetting. Hoewel alle voedselverwerkende bedrijven met dit probleem worden geconfronteerd door middel van extreme beleidsmaatregelen om de verontreinigingen, temperatuur, vochtigheid en andere factoren te beheersen, is het vrijwel onmogelijk om een omgeving te bouwen en te onderhouden die volledig vrij is van verontreinigingen zolang er mensen zijn die dat moeten doen. Hoewel het echter bijna onmogelijk is om een omgeving volledig onder controle te houden, kunt u in verschillende gebieden een aanvaardbaar niveau van hygiëne definiëren en handhaven.

Hoe kunt u het risico van besmetting reduceren in de voedingsindustrie?

  • Reinigen met een industriële stofzuiger is absoluut de meest eenvoudige en effectieve oplossing. Stil, efficiënt en betrouwbaar. De industriële stofzuigers van Delfin voor de voedingsindustrie kunnen worden onderverdeeld in vier hoofdcategorieën:
  • Nat- en droog stofzuigers voor algemene reinigingsdoeleinden;
  • ATEX stofzuigers (gecertificeerd) voor reiniging in explosiegevaarlijke gebieden: doorgaans vereist en gebruikt in fabrieken, bakkerijen, suikerraffinaderijen en overal waar een ATEX geclassificeerde omgeving is;
  • Modulaire industriële stofzuigers geschikt voor integratie in OEM apparatuur;
  • Centrale stofzuigsystemen: ontworpen naar de behoeften van de klant, zijn de meest efficiënte en effectieve oplossingen om grote hoeveelheden materiaal van een deel van de fabriek naar een andere deel van de fabriek te reinigen en/of te vervoeren.

Alle industriële stofzuigers van Delin zijn ontworpen zoals vereist door de GMP (Good Manufacturing Practices) en hebben gladde oppervlakken zonder scherpe randen of holtes om stofafzetting te voorkomen.

De industriële stofzuigers van Delfin garanderen:

  • Maximale kwaliteit van het eindproduct: stof verwijderen van productieapparatuur betekent vervuiling vermijden en de hoogste kwaliteit van het eindproduct garanderen;
  • Elimineer uitvaltijd: zowel een mobiele industriële stofzuiger als een centraal stofzuigsysteem zorgen ervoor dat de reinigingstijd tot een minimum wordt beperkt, zodat de productie niet hoeft worden stopgezet voor de reiniging van appartuur;
  • Maximale bescherming van werknemers: gecertificeerde filters en comfortabele en functionele accessoires garanderen de afwezigheid van stof in de lucht en de algehele gezondheid van het milieu, terwijl ze een aangename gebruikerservaring bieden;
  • ATEX gecertificeerde veiligheid: de ATEX stofzuigers van Delfin voorkomen elke mogelijkheid van ontbranding en explosie van poeders, zoals bloem, suiker, granen, enz.

Delfin levert industriële stofzuigers, ATEX stofzuiger en centrale systemen aan multinationals in de voedingsindustrie evenals kleine werkplaatsen met dezelfde zorg en aandacht.
Het doel is niet alleen om een product te leveren maar ook om echt industriële oplossingen te bieden die de productiviteit en efficiëntie van bedrijven verbeteren evenals de gezondheid van degenen die ze gebruiken.

Neem nu contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. Ons ervaren technisch verkoopteam adviseert u graag over de beste oplossing voor uw bedrijf.

HET NIEUWE PHARMA STOF RETENTIE ASSORTIMENT

25 January

Meer lezen ...

Richtlijnen voor het gebruiken en onderhouden van jouw industriële stofzuiger: 10 tips om de levensduur te verlengen!

14 October

Meer lezen ...

5 Gevaarlijke aspecten over aluminium welke elke werknemer moet weten

12 January

Meer lezen ...

VERZOEK MEER INFORMATIE

+