HET NIEUWE PHARMA STOF RETENTIE ASSORTIMENT

25/01/2022

Pharmaceutical Dust Containment range

Huidig onderzoek om effectievere behandelingen voor ernstige ziekten te ontwikkelen betekent dat er voor het creëren van geneesmiddelen steeds krachtigere actieven ingrediënten worden gebruikt. Deze ingredienten dragen de naam  HPAPI (Highly Potent Active Pharmaceutical Ingredients). Om met deze stoffen te kunnen werken moet er maximale bescherming tegen blootstelling kunnen worden geboden, want ze vormen een reëel risico voor de gezondheid van ontwikkelaars. Naast het gebruik van geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen is het essentieel om een effectieve strategie toe te passen, rekening houdend met een aantal productiespecifieke factoren, zoals de mate van gevaar van het stof, de hoeveelheid van de gehanteerde stof, de mate van stoffigheid en de duur van de werkzaamheden. Delfin heeft het ontwikkelen en toepassen van deze strategie op zich genomen met de ontwikkeling van het Pharma stof retentie assortiment.

 

Er zijn grenzen gedefinieerd met behulp van de maximale productconcentratie per kubieke meter. Als de waarden onder de eerste grens blijven loopt de gebruiker geen risico, ook niet bij blootstelling tot 8 uur per dag. Het toxiciteitsniveau van het principe, OEB (Occupational Exposure Band) genaamd, wordt gedefinieerd op basis van het gevaar voor de gezondheid en de bovengenoemde kenmerken.

Delfin heeft specifieke oplossingen ontwikkeld voor de farmaceutische industrie, namelijk het Pharma stof retentie assortiment. Deze voldoet aan de GMP richtlijnen en is uitgerust met veiligheidssystemen die zijn ontworpen om in alle veiligheid met zeer krachtige actieve ingedriënten te kunnen werken. De belangrijkste machines die betrokken zijn bij de productie van tabletten, capsules en farmaceutische producten in poedervorm vereisen in verschillende mate afzuiging en stofbeheersing. Het doel is echter altijd om de productkwaliteit op het hoogste niveau te houden en de gezondheid van de gebruikers te behouden. Compressoren, blistermachines, capsulevullers, bassins en granulatoren zijn perfecte toepassingen voor het behalen van deze resultaten.

HET STOFBEPERKINGSGAMMA

Het nieuwe Pharma stof retentie assortiment onderscheidt zich door zijn flexibiliteit en compactheid evenals de constructiekwaliteit die Delfin producten altijd al heeft onderscheiden. Dankzij het ontwerpproces in samenwerking met belangrijke machinefabrikanten in de farmaceutische wereld, biedt de lijn maximale veiligheid voor gebruikers, ook tijdens onderhoud, met volledige naleving van GMP- en EHS-normen.

De stof retentie configuratie maakt het mogelijk om met OEB5-poeders te werken (OEB4 tijdens onderhoud). Een cycloonafscheider scheidt stof van lucht en vangt het op in de stoftrechter. Het efficiëntieniveau is tot 98% zonder tussenkomst van het filter, waardoor de behoefte aan regelmatige onderhoudswerkzaamheden wordt verminderd. Stof wordt vervolgens gemakkelijk afgevoerd door middel van het zak-afsluitsysteem. Om het resterende stof te filteren, kunnen tot 3 extra niveaus van absolute filtratie worden geïnstalleerd met het BIBO vervangingssysteem. Dezelfde systemen kunnen worden uitgerust met cycloonafscheiders die de filtratie verder verbeteren, zelfs bij een hogere zuigkracht tot 810 m3/uur. De overige lucht aan de bovenzijde wordt weggewerkt door onopvallende sleuven aan de achterkant van de afzuiger, waardoor de lucht niet verder komt dan 3 m/s. 
 

VEILIGE STOFVERZAMELING EN VERWIJDERING MET BEHULP VAN ZAKKEN

Het materiaal wordt afgevoerd door verstelbare opvangzakken die kunnen worden geseald door middel van een krimptang. Op deze manier wordt contact met stof volledig vermeden.

VEILIGHEID IN ELKE ONDERHOUDSFASE

VERVANGING VAN FILTERS MET BAG-IN BAG-OUT SYSTEEM

H14 absoluut filters worden vervangen door middel van een BIBO hermetisch systeem dat lekkage voorkomt en dus maximale bescherming biedt aan de gebruikers die de vervanging uitvoeren. Daarom maakt het systeem het mogelijk om het filter ter plaatse te vervangen zonder dat u naar een technische ruimte hoeft te verhuizen. 
 

WASH-IN-PLACE REINIGINGSSYSTEEM

Delen die in contact komen met stof kunnen worden gereinigd door onderdompeling. Met dit proces wordt stof dat aan oppervlakken vastzit gedeactiveerd. Een filter zorgt ervoor dat overtollige lucht kan ontsnappen door eventuele stofwolken binnenin tegen te houden, terwijl het water wordt afgevoerd via de vlinderklep die op de trechter is geïnstalleerd. 

VOLLEDIGE NALEVING VAN GMP-RICHTLIJNEN

De producten zijn ontworpen om volledig te voldoen aan goede productieprocessen, waardoor reiniging en ontsmetting worden versimpeld.
 

GLADDE OPPERVLAKKEN

Strak ontwerp zonder stofophopingspunten.

TOPKWALITEIT BOUW EN MATERIALEN

Alle onderdelen die in contact komen met stoffen zijn gemaakt van gepolijst AISI316 roestvast staal (AISI316L optioneel), waardoor reiniging en maximale hygiëne gegarandeerd zijn. Alle verbindingen met leidingen zijn van het klemtype om maximale dichtheid in elke toepassing te garanderen.

EENVOUDIGE BEWAKING VAN EENHEDEN

De machines kunnen worden uitgerust met verschillende systemen voor signalisering van de status van de machine, filters en volle container, om de controle te vereenvoudigen en eventuele problemen te voorkomen. 

COMPACTE EN FLEXIBELE UNITS

PHARMA 40

Voor poeders tot OEB3 hebben we enkele van onze beste oplossingen opnieuw ontworpen om te voldoen aan de GMP- en EHS normen. Deze oplossingen kunnen ook worden uitgerust met absolute filtratie en veilige stofopvang- en verwijderingssystemen. 

PHARMA 40 stof retentie

De PHARMA 40 in stof retentie configuratie kan werken met OEB5-poeders (OEB4 onderhoud) met luchtdebieten tot 420 m3/uur. Dezelfde systemen kunnen worden uitgerust met cycloonafscheiders die filtratie garanderen, zelfs bij een hogere zuigkracht tot 810 m3/uur. De lucht aan de uitlaat van de afzuiging wordt verspreid door onopvallende sleuven aan de achterkant van de afzuiger, waardoor de lucht niet verder kan komen dan 3 m/s. 
 

CONFIGURATIE VAN HET INHOUDSYSTEEM

De hoge flexibiliteit van de nieuwe insluitunits maakt verschillende samenstellingen van het systeem mogelijk, met verschillende aansluitingen voor de procesmachines of voor aparte zuigeenheden in een technisch compartiment.

 
Neem contact met ons op en we zullen de meest geschikte stofopvangoplossing voor uw behoeften configureren.

HET NIEUWE PHARMA STOF RETENTIE ASSORTIMENT

25 January

Meer lezen ...

Richtlijnen voor het gebruiken en onderhouden van jouw industriële stofzuiger: 10 tips om de levensduur te verlengen!

14 October

Meer lezen ...

5 Gevaarlijke aspecten over aluminium welke elke werknemer moet weten

12 January

Meer lezen ...

VERZOEK MEER INFORMATIE

+