DOP TEST: dubbel certificaat voor het HEPA filter van uw stofzuiger!

24/09/2017

DOP test voor het HEPA filter van uw stofzuiger
Delfin heeft een hoofddoel: altijd de hoogste kwaliteit en veiligheidsniveau garanderen bij de fabricage van de stofzuigers. In de ontwerpfase balanceert het Delfin team de zuigkracht en de filtratie efficiëntie van de stofzuigers maar houden ze altijd rekening met de luchtbelasting op het filter.
Sinds 2015 biedt Delfin zijn klanten de mogelijkheid om de DOP test uit te voeren tijdens het bestellen van een industriële stofzuiger. Deze test stelt de klant in staat om een extra certificering te behalen voor de stofzuigerfiltratie efficiëntie.

Wat is de DOP Test?
Bij de DOP test wordt de efficiëntie van het HEPA filter gemeten. Dit gebeurt door het laten stromen van microdeeltjes olie (medium grootte van 0,3 micron) in de stofzuiger, terwijl de machine in werking is. Tijdens dit proces wordt de efficiëntie van het filter gemeten bij het vasthouden van deze deeltjes. 
De test wordt uitgevoerd door een aerosol fotometer die de concentratie van de deeltjes aan beide uiteinden van het HEPA filter meet, welke op de stofzuiger is geïnstalleerd. Op deze manier is het mogelijk om het precieze percentage van de gefilterde deeltjes vast te stellen en zo te meten hoe efficiënt het filter is.  
Het HEPA filter (High Efficiency Particulate Air) moet een zeer hoog filtratieniveau garanderen. De industriële stofzuigers van Delfin zijn alleen uitgerust met H14 gecertificeerde HEPA filters, welke een filtratie hebben van 99,995% op deeltjes van 0,18 micron. 

De DOP test, een aanvullende certificering
De DOP test is een tweede certificering op het HEPA filter en is aanvullend op het eerste certificaat dat is afgegeven door de fabrikant van het filter (alleen op het filter uitgevoerd).
De DOP test maakt het mogelijk om de hoogste filtratie efficiëntie van het absoluut filter te garanderen, door mogelijk eventuele schade op te sporen die is opgelopen tijdens transport, hantering of montage.

De DOP test is ook handig om de juiste maat van het filter te controleren met betrekking tot de stofzuiger waarop het filter is geïnstalleerd. Hiermee wordt gekeken of de efficiëntie niet wordt verminderd door de luchtbelasting.
Daarom is deze test fundamenteel om de absolute efficiëntie en veiligheid van het filter te garanderen tijdens het gebruik van de stofzuiger.

Waarom zou u de DOP test vragen voor uw industriële stofzuigers?
Met een certificaat voor een HEPA filter zijn werknemers gegarandeerd verzekerd van het hoogste veiligheidsniveau en wordt er alleen zuivere lucht in de omgeving uitgeblazen wanneer de industriële stofzuiger wordt gebruikt. 

In welk geval wordt het ten zeerste aanbevolen om de DOP test aan te vragen?
De DOP test wordt sterk aanbevolen voor industrieën die giftig en fijn stof moeten opzuigen, zoals:
- Chemische en petrochemische industrieën;
- Farmaceutische industrieën (voornamelijk in cleanrooms);
- Kerncentrales;
- Abestverwijderingsbedrijven;
- Bouwbedrijven;
- Voedingsindustrie;
- Oppervlaktebehandelingsbedrijven.

Delfin biedt u graag de DOP test aan die aangevraagd kan worden bij de aanschaf van alle industriële stofzuigers die worden uitgerust met een HEPA filter.

Neem voor meer informatie over de DOP test contact met ons op via +31 (0) 72 562 98 36 of via info@delfinnederland.nl.

HET NIEUWE PHARMA STOF RETENTIE ASSORTIMENT

25 January

Meer lezen ...

Richtlijnen voor het gebruiken en onderhouden van jouw industriële stofzuiger: 10 tips om de levensduur te verlengen!

14 October

Meer lezen ...

5 Gevaarlijke aspecten over aluminium welke elke werknemer moet weten

12 January

Meer lezen ...

VERZOEK MEER INFORMATIE

+