Stofzuigoplossingen voor de voedselindustrie

Stofzuigoplossingen voor het produceren van voedsel

Het grootste risico voor de voedselindustrie is voedselcontaminatie. Het voorkomen van mogelijke microbiële en kruisbesmetting is essentieel om te voorkomen dat zware economische sancties worden opgelegd aan degenen die zich niet houden aan de regels van goede fabricagepraktijken (GMP) of die het HACCP protocol niet implementeren bij het opzetten van productieprocessen.


 


Hoe kunnen we zorgen voor goede hygiëne en de risico's van besmetting verminderen?
Om deze risico's te elimineren is het belangrijk om:
- De verschillende omgevingen waarin de productiecyclus plaatsvindt kritisch te analyseren om elke potentiële besmettingsbron te identificeren;
- Te definiëren wat de kritische controlepunten zijn om potentiële problemen te verifiëren en te elimineren;
- De corrigerende maatregelingen te evalueren die nodig zijn om het risico op besmetting weg te nemen;
- Voor elke productiecyclus hygiënecontroleprocedures op te stellen.

Het gebruik van industriële stofzuigers of gecentraliseerde afzuigsystemen is één van de meest effectieve oplossingen welke er zijn om de verschillende soorten besmetting te voorkomen waaraan voedsel kan worden blootgesteld.

Het opzuigen van stoffen direct vanaf de bron zorgt ervoor dat dat de kans dat stof in contact komt met producten aanzienlijk wordt verminderd. 

De organische en brandbare aard van grondstoffen die in de voedingsindustrie worden gebruikt, kan ook een ernstig explosierisico opleveren als ze niet op de juiste manier worden gehanteerd en kan daarmee de gezondheid van de werknemers in gevaar brengen.
Industriële stofzuigers voor de voedsel productie

INDUSTRIËLE STOFZUIGERS VOOR HET SCHOONMAKEN VAN PRODUCTIELIJNEN EN MACHINES

Er is niet één model industriële stofzuiger dat over de hele linie kan worden gebruikt. Elke machine moet worden geconfigureerd volgens specifieke behoeftes.

Vrijwel elke voedingsindustrie moet aan bepaalde normen voldoen om aan de strikte voorschriften van de sector te voldoen:
- Modellen moeten ATEX gecertificeerd zijn;
- RVS304-316 roestvrijstalen constructie voor delen welke in contact komen met voedsel;
- Gecertificeerde filters om ervoor te zorgen dat deze efficiënt werken bij gebruik onder bepaalde omstandigheden (antistatisch, absoluut of NOMEX filters voor hoge temperaturen);
- Toevoeging van voorafscheiders of hoppers om de verzamelcapaciteit te vergroten en de verwerking van het afgezogen stof te vergemakkelijken;
- Gecentraliseerde afzuigsystemen om meerdere ruimtes tegelijkertijd of aan boord van machines te kunnen reinigen.

Stofzuigoplossingen voor doorlopende extractie aan boord van machines

STOFZUIGOPLOSSINGEN VOOR DOORLOPENDE EXTRACTIE AAN BOORD VAN MACHINES

Sommige soorten procesmachines vereisen continu afzuiging van restjes of productieafval om stilstand te minimaliseren, productverspilling te voorkomen en de hoogste kwaliteit van het eindproduct te behouden.

Afzuiging voor verpakkingslijnen

AFZUIGING VOOR VERPAKKINGSLIJNEN

Verpakkingsmachines produceren vaak afval dat voortdurend moet worden verwijderd om productiestilstand te voorkomen. Delfin heeft speciale stofzuigers in haar assortiment welke geschikt zijn voor het opzuigen van grote hoeveelheden restmaterialen en afval en deze op te slaan in grote, gemakkelijk te legen, zakken.

Pneumatisch transportsysteem voor de behandeling van voedselstof

PNEUMATISCH TRANSPORTSYSTEEM VOOR DE BEHANDELING VAN VOEDSELSTOF

Het vervoeren van voedselstof is één van de meest delicate fases in het productieproces, omdat producten tijdens het transport gemakkelijk kunnen worden besmet of veranderd. De enige manier om dit te voorkomen is door het gebruik van pneumatisch transport. Dankzij hun gesloten systemen wordt besmetting door externe factoren voorkomen, wat resulteert in een transportsysteem dat zowel snel als hygiënisch is.

Zuigoplossingen voor installatie aan boord van machines

ZUIGOPLOSSINGEN VOOR INSTALLATIE AAN BOORD VAN MACHINES

Delfin beschikt over een assortiment industriële stofzuigers welke compact zijn en daardoor zeer geschikt zijn om in kleine ruimtes te worden geïnstalleerd. De industriële stofzuigers van de DBF- en de DBFV lijn zijn de perfecte zuigoplossing voor integratie aan boord van machines. 

Verzoek informatie