Aluminium en PVC

Industriële spanenzuiger voor de fabricatie van aluminium en PVC

Bij de productie van PVC- en aluminiumcomponenten zoals profielen of raam- en deurkozijnen is de aanwezigheid van fijnstof en spanen vrijwel onvermijdelijk. Wanneer deze ophopingen van stof en spanen niet correct worden beheert, kan de efficiëntie van de machines en productieprocessen worden beïnvloedt, wat in sommige gevallen tot een ernstig explosiegevaar leidt. De kans op een explosie is groot, vooral in de aanwezigheid van fijn aluminiumstof. Het risico is recht evenredig met de deeltjesgrootte: wanneer aluminiumdeeltjes minder dan 100 micron zijn, brandt het stof gemakkelijk en kan het een potentiële ontstekingsbron worden in een explosiegevaarlijke omgeving.
 
Om deze redenen is het noodzakelijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Deze beginnen bij de technische fase van de apparatuur en systemen, voor het continu verwijderen van aluminiumstof tijdens de productie direct op de machine, vooral op verstekzagen en CNC-bewerkingsmachines:
- de werkplek grondig reinigen met ATEX gecertificeerde apparatuur wanneer potentieel explosief stof aanwezig is;
- alle productiemachines uitrusten met ten minste één stofvanger (of het nu een industriële stofzuiger is of een onderdeel van een centraal stofzuigsysteem);
- gebruikmaken van spanenzuigers en stofafscheiders met voldoende zuigcapaciteit en luchtsnelheid om al het geproduceerde stof op te vangen;
- ervoor zorgen dat er zich geen explosief stof ophoopt, inclusief de binnenkant van de verzamelcontainers.
Spanenzuiger voor fabricatie van aluminium en PVC

SPANENZUIGERS EN STOFZUIGSYSTEMEN VOOR RAAM- EN DEURKOZIJNEN FABRIKANTEN EN ALUMINIUM EN PVC SNIJMACHINES

Het continu afzuigen van spanen en licht stof op verstekzagen, CNC-bewerkingsmachines en andere PVC- en aluminiumprocesmachines is essentieel om maximale veiligheid en productkwaliteit te garanderen wanneer PVC componenten, aluminium en andere plastic materialen in het algemeen worden geproduceerd.
 
Delfin heeft hiervoor een reeks spanenzuigers ontwikkeld die:
- al het verwerkingsafval opvangt;
- productiemachines efficiënt laat draaien;
- zorgt voor volledige veiligheid, zelfs in explosieve omgevingen waar gevaarlijke stoffen (zoals aluminium) aanwezig zijn, dankzij ATEX certificeringen voor gebruik in explosiegevaarlijke gebieden.

Zefiro EV 560PN spanenzuiger voor fijne en lichte stoffen

SPANENZUIGER VOOR FIJNE EN LICHTE STOFFEN - ZEFIRO EV 560PN

De spanenzuiger van Delfin is perfect voor het opzuigen van fijnstof: grote opvangcapaciteit en automatisch reinigingssysteem met omgekeerde luchtstroom om te verzekeren dat de zuigkracht en het hoge luchtdebiet nooit worden verstoord. Ideaal voor het opzuigen van lichte spanen in grote hoeveelheden.

Ontdek de EV AP 560 stofafzuiger

Verzoek informatie

+