Zuigoplossingen voor zaagstof en houtstof

Industriële stofzuigers voor zaagstof en houtstof

De onvermijdelijke aanwezigheid van zaagsel, spaanders en houtstof in de houtverwerkende industrie vormt een constant en ernstig risico. De zeer brandbare aard van houtstof vereist het gebruik van stofzuigsystemen om te voorkomen dat stof en spaanders zich ophopen in de werkomgeving. Daarnaast is het zeer belangrijk dat spaanders  waar mogelijk direct vanaf de bron worden opgezogen. Centrale stofzuigsystemen en industriële stofzuigers voor zaagsel en houtkrullen zijn noodzakelijke veiligheidsmaatregelen. In het geval van explosiegevaarlijke gebieden is een hoger beveiligingsniveau nodig en moeten stofzuigers ATEX gecertificeerd zijn.
Industriële stofzuigers voor zaagstof en houtstof

INDUSTRIËLE STOFZUIGERS VOOR CONTINU GEBRUIK VOOR HET OPZUIGEN VAN ZAAGSTOF EN HOUTKRULLEN

Een industriële stofzuiger voor houtkrullen wordt over het algemeen gebruikt voor:
- het reinigen van machines
- het schoonmaken van de werkomgeving
- het verwijderen van spaanders van cirkelzagen, polijstplanken en andere apparatuur

Stofzuigers voor houtstof zijn het meest effectief wanneer ze worden ingezet als de machine (cirkelzagen, schuurmachines en ander houtbewerkingsgereedschap) in gebruik is.

DG 30 EXP industriële stofzuiger met absoluut filter

DG 30 EXP - INDUSTRIËLE STOFZUIGER MET ABSOLUUT FILTER

Deze industriële stofzuiger is perfect voor het direct aan boord van machines opzuigen van grote hoeveelheden houtkrullen. Deze machine is uitgerust met een filter met een groot filteroppervlak en extra absoluut filter voor meer veiligheid. Daarnaast is ATEX certificering beschikbaar.

Industriële stofafscheider voor zaagsel en houtstof

ZFR EV 560 - INDUSTRIËLE STOFAFZUIGER

Ideaal om grote hoeveelheden zeer fijn, licht houtstof uit schuurmachines op te zuigen. Ook in dit geval is zowel een filter met een zo groot mogelijk oppervlakte als een absoluut filter nodig om ervoor te zorgen dat er geen stof in de motor komt, of erger nog, om te voorkomen dat het stof opnieuw in de werkomgeving terechtkomt.

Centraal stofzuigsysteem voor houtstof

CENTRAAL STOFZUIGSYSTEEM VOOR HOUTSTOF

Afhankelijk van de grote van de werkplaats of de aanwezigheid van ATEX zones kan het nodig zijn om een stofzuigsysteem te installeren waarmee houtstof opgezogen en verwerkt kan worden. Eén enkele industriële stofzuiger met veel zuigpunten geeft u volledige controle over al het houtstof dat in de atmosfeer terechtkomt. Delfin ontwerpt en bouwt elk type afzuigoplossing voor de houtindustrie.

Verzoek informatie

+