Zuigoplossingen elektronica industrie

Zuigoplossingen voor de elektronica industrie

Een bijzonder kenmerk van de elektronica industrie is de uiterst nauwkeurige bewerking die wordt toegepast om componenten te produceren. Door de geleidelijke miniaturisatie van de componenten wordt het steeds moeilijker om de hoogste kwaliteitsnormen te garanderen en zo min mogelijk afvalmateriaal te produceren. Daarnaast is dit cruciaal voor productiemanagers om halffabricaten te beschermen tegen besmetting. 
Zuigoplossingen voor de elektronica industrie

VOORKOMEN VAN PRODUCTBESMETTING IN DE ELEKTRONICA INDUSTRIE

De oplossing om besmetting te voorkomen ligt in het ontstoffen van productieafval en stof direct vanaf de bron. Op deze manier kan elk risico op het beschadigen van halffabricaten tijdens het proces worden vermeden.

De voordelen voor het gebruiken van een industriële stofzuiger op de werkbank zijn:
- Maximale kwaliteit van eindproducten en halffabricaten;
- Geminimaliseerde productie onderbrekingen;
- Verhoogde productiviteit en efficientië.

Industriële stofzuigers voor PCB productie

STOFZUIGERS VOOR PCB PRODUCTIE

De elektronica industrie kan verschillende eisen hebben wanneer het aankomt op zuigtechniek. Het is in het algemeen belangrijk dat er bij het aanschaffen van een industriële stofzuiger gekozen wordt voor een  stofzuiger welke is uitgevoerd met hoge efficiëntie filters. Deze filters zorgen ervoor dat opgezogen stoffen niet worden uitgeblazen in de werkomgeving. Besmetting wordt daarmee voorkomen en zorgt voor maximale productiekwaliteit en een gezonde werkomgeving.

Industriele stofzuigers voor de halfgeleiders industrie

STOFZUIGERS VOOR DE HALFGELEIDERS INDUSTRIE

In de halfgeleiders industrie is vaak giftig stof aanwezig (zoals siliconenstof) dat op geen enkele manier in contact mag komen met werknemers of mag dwarrelen in de lucht op de werkplek. In dit soort scenario's is het essentieel om een ​​industriële stofzuiger te kiezen waarbij fijnstof niet terug wordt uitgeblazen in de lucht en die een veilig opvangsysteem heeft om direct contact te voorkomen.
 

Industriële werkbank stofzuiger voor de elektronica industrie

INDUSTRIËLE WERKBANK STOFZUIGER VOOR DE ELEKTRONICA INDUSTRIE

Delfin is trots om zijn kleine maar krachtige stofzuiger voor de elektronica industrie te presenteren: de Microtec.
Dankzij zijn compacte afmetingen is de Microtec ideaal voor de elektronica- en halfgeleiders industrie, waar die direct op de werkbank gepositioneerd kan worden om kleine hoeveelheden fijnstof op te zuigen.

Stofzuigers voor cleanrooms

STOFZUIGER VOOR CLEANROOMS

Cleanroomapparatuur moet 100% veilig zijn en voldoen aan kwaliteitsnormen tot ISO4. Tijdens het fabricageproces van halfgeleiders, waarbij materialen zoals koolstof worden gebruikt, moet stofverspreiding ten koste van alles worden vermeden om:
- Product besmetting te vermijden;
- De veiligheid te garanderen van diegene die werken in het laboratorium;
- De hoge steriliteitseisen te respecteren voor cleanrooms.

De strikte hygiëne- en veiligheidsniveaus die vereist zijn voor cleanrooms, kunnen alleen worden bereikt door meerdere niveaus van HEPA (H14) of ULPA (U15) filtratie, zowel in afzuigen als in blazen. Apparatuur moet in een autoclaaf worden gesteriliseerd om maximale hygiëne te garanderen.

Verzoek informatie