Ultieme gids voor industriële stofzuigers

Industriële stofzuiger: de ultieme gids

Een industriële stofzuiger is een machine die wordt gebruikt voor de algemene reiniging in industriële omgevingen en voor veel andere, meer specifieke, toepassingen die niet noodzakelijkerwijs verband houden met eenvoudige reiniging.
Industriële stofzuigers zijn in veel categorieën onder te verdelen. Wanneer de situatie dit vereist kunnen ze worden aangepast of speciaal worden gebouwd voor de specifieke toepassing waarin ze nodig zijn. De meest voorkomende categorieën stofzuigers zijn:
 • Commerciële stofzuigers
 • Nat- & droog zuigers
 • Compacte 230 Volt stofzuigers
 • Heavy duty 230 Volt stofzuigers
 • Industriële krachtstroom (380V) stofzuigers
 • Heavy duty industriële krachtstroom (380V) stofzuigers
 • Krachtige vacuümunits
 • Oliezuigers & spanenzuigers
 • Perslucht stofzuigers
 • ATEX stofzuigers
 • Stofzuigers voor vaste afzuiging op machines (OEM)
 • Stofzuigers voor het continu terugwinnen van afval en schroot
 • Centrale stofzuigsystemen
 • Afzuigunits
Industriële stofzuigers voor diverse toepassingen
Commerciële stofzuigers

Commerciële stofzuigers

Deze stofzuigers zijn meestal gemaakt van staal of plastic van lage kwaliteit en dikte. Deze stofzuigers zijn te vinden in de grote winkelketens en zijn geschikt voor zeer incidenteel gebruik of voor hobby's. Deze stofzuigers worden niet aanbevolen voor professionele of industriële toepassingen omdat de filters, gezien hun zeer lage filtercapaciteit, bijna onmiddellijk verstopt raken door fijnstof en onherstelbaar breken.
Nat & droog zuigers

Nat- & droog zuigers

De nat- & droog zuigers van Delfin zijn geschikt voor het gelijktijdig opzuigen van poeders, vaste stoffen en vloeistoffen. Afhankelijk van de zwaarte van de toepassing, zijn de stofzuigers gemaakt van kunststof of staal. Delfin beschikt over een lijn industriële stofzuigers voor vloeistoffen en poeders, welke verkrijgbaar zijn in zowel gelakt als roestvrij staal RVS304 of 316 (vooral vereist in de voedings-, chemische of farmaceutische industrie). De nat- en droogzuigers van Delfin zijn het ideale hulpmiddel voor aannemers en als permanente uitrusting in autowasstraten. De grote structurele sterkte en de daaruit voortvloeiende betrouwbaarheid, maken deze stofzuigers een veilige investering voor elk bedrijf.
Compacte industriële stofzuigers op 230 Volt

Compacte 230 Volt stofzuigers

De compacte 230 Volt industriële stofzuigers van Delfin zijn echte industriële machines. Ze zijn gebouwd in gelakt of roestvrij staal en kunnen worden uitgerust met 1, 2 of 3 by-pass elektromotoren (op 230 Volt) met onafhankelijke schakelaars, beschermd door een massief stalen motorkop en met geluidabsorberend materiaal dat het geluidsniveau tijdens het gebruik tot een minimum beperkt. Ze kunnen in elke industriële sector worden gebruikt: van het terugwinnen van fijnstof tot het verzamelen van zware vaste stoffen.
Heavy duty stofzuigers op 230 Volt

Heavy duty 230 Volt industriële stofzuigers

We definiëren heavy duty industriële stofzuigers als zware stofzuigers met een capaciteit van 50 tot 100 liter. Deze stofzuigers verschillen van de vorige categorie door grotere afmetingen en de mogelijkheid om te werken in de zwaarste toepassingen. Deze stofzuigers kunnen worden uitgerust met twee of drie bypass-motoren van Ametek Lamb.
 
 
Krachtstroom stofzuigers

Industriële krachtstroom stofzuigers

Solide, capabel en krachtig. De industriële krachtstroom stofzuigers van Delfin zijn uitgerust met turbines van 2,2 tot 5,5 kW en worden gekenmerkt door een groot filteroppervlak en containers met een opvangcapaciteit tussen de 50 en 100 liter. Deze industriële stofzuiger, die in het assortiment van Delfin wordt vertegenwoordigd door vier modellen in de DG EXP lijn, kan ook worden gebruikt als stofzuigunit in kleine gecentraliseerde stofzuigsystemen, al dan niet in combinatie met filtervoorafscheiders of hoppers.
De echte kracht van dit type industriële stofzuiger is de betrouwbaarheid. In feite rust Delfin zijn industriële stofzuigers alleen uit met Italiaanse, Duitse of Amerikaanse zijkanaalventilatoren die uitstekende prestaties garanderen, zelfs bij continue en zeer zware toepassingen. De gebruikte zijkanaalventilatoren zijn bovendien geschikt om continu te werken, waarbij het zelfs mogelijk is om de stofzuiger zonder problemen 24 uur per dag in te zetten. In deze gevallen is het wel raadzaam om een ​​veiligheidsklep te gebruiken die de turbine beschermt tegen oververhitting, waardoor deze vrijwel oneindig kan werken.

Krachtstroom stofzuigers voor de heavy duty industrie

Heavy duty industriële krachtstroom stofzuigers

Deze hoogwaardige industriële stofzuigers bevrijden zich van het simpele concept van "een stofzuiger" en worden machines voor materiaalbehandeling en pneumatisch transport. Met hun enorme vermogen (turbines tot 25 kW) kunnen ze in feite tientallen of honderden meters poeders en vaste stoffen met veel eigenschappen vervoeren en die vervolgens via hoppers of voorafscheiders afvoeren. Om deze reden worden de zware industriële krachtstroom stofzuigers van Delfin, welke vertegenwoordigd worden door de DG HD lijn, vaak gebruikt als centrale vacuümunit in centrale stofzuigsystemen. Gezien de grote kracht van deze industriële stofzuigers, worden deze machines bijna altijd gecombineerd met centrale systemen en voorafscheiders of hoppers, die op hun beurt worden ontworpen en gebouwd op basis van de behoeften van de eindgebruiker. 

Krachtige vacuümunits

Krachtige vacuümunits

Hoogvacuüm stofzuiginstallaties hebben een zeer krachtig vermogen en kunnen daardoor zwaar stof of korrelvormige vaste stoffen verzamelen die tijdens het productieproces zijn verspreid in cementfabrieken, staalfabrieken, mijnbouw en andere zware industrieën. Het gebruik van deze stofzuigunits verhoogt de efficiëntie van de productiecyclus en maakt het mogelijk aanzienlijk te besparen in termen van zowel handenarbeid als productie uitvaltijd, terwijl het de hygiëne in de werkomgeving verhoogt. Bovendien levert de inzameling van deze materialen onmiddellijke besparingen op omdat deze direct in het productieproces kunnen worden vervangen. De industriële stofzuiginstallaties van Delfin zijn namelijk ontworpen voor het terugwinnen van grote hoeveelheden zware materialen, ook in groot formaat. De ongelooflijke effectiviteit van deze machines maakt een snelle terugverdientijd mogelijk, welke aanzienlijke besparingen in termen van mankracht en tijd oplevert. De hoogvacuüm stofzuiginstallaties van Delfin zijn gebouwd met een stevige stalen structuur, welke de vacuümpomp en het mechanisch systeem binnenin de unit uiterst eenvoudig en tegelijkertijd effectief beschermt. Deze combinatie garandeert absolute betrouwbaarheid van deze ongelooflijke krachtige industriële vacuümsystemen.

Oliezuigers en spanenzuigers

Oliezuigers & spanenzuigers voor olie, metaalspaanders en spanen

De industriële stofzuigers voor het terugwinnen van olie uit metaalspaanders en snijmachines, worden veel gebruikt binnen de mechanische-, auto- en kunststofindustrie. Deze machines zijn in staat om grote hoeveelheden olie gemengd met metaalkrullen snel en direct uit de tanks van CNC's of kunststof snijmachines te halen. Eenmaal teruggewonnen wordt de olie gefilterd door een zeefrooster dat de spanen tot ongeveer 1,5 mm filtert. Na deze eerste filtering gaat de olie door een polypropyleen filter met een efficiëntie van 300 micron en zet zich daarna af in een tank met een variabele capaciteit van 100 tot 700 liter. Eenmaal afgezet kan de olie onmiddellijk opnieuw in de machines en de productiecyclus worden geïntroduceerd via een krachtige, onafhankelijke pomp die de meest capabele tank binnen enkele seconden leegmaakt.
De industriële stofzuigers van Delfin voor olie, metaalspaanders en spanen uit het Tecnoil assortiment bieden daarom de mogelijkheid om meerdere keren olie en koelvloeistof te hergebruiken, waardoor direct wordt bespaard en de reinigingstijd van verzameltanks wordt verkort.

Perslucht stofzuigers voor de industrie

Perslucht stofzuigers voor de industrie

De perslucht stofzuigers van Delfin genereren zuigkracht via één of meerdere Venturi-ejectoren. Deze ejectoren hebben geen bewegende elektromechanische componenten en zijn daarom uiterst betrouwbaar en duurzaam. Delfin adviseert dit type stofzuigers speciaal voor scheepswerven en toepassingen aan boord van schepen of olieplatforms, waar de luchttoevoer de voorkeur heeft boven elektriciteit. Perslucht stofzuigers garanderen uitstekende prestaties en de mogelijkheid om continu te werken, zelfs 24 uur per dag.

Industriële stofzuigers voor vaste afzuiging op machines (OEM)

Stofzuigers voor vaste afzuiging op machines (OEM)

De industrieën die productiemachines vervaardigen in de breedste zin van het woord, van machines voor verpakkingen tot het snijden van aluminium, hebben vaak de behoefte om kleine hoeveelheden stof en/of productieafval (ook schroot) direct op de bron af te zuigen. Deze bedrijven, bekend als Original Equipment Manufacturers (OEM), hebben dan ook compacte en modulaire afzuigunits nodig die ook in hoge mate aanpasbaar moeten zijn, afhankelijk van de prestaties die vereist zijn voor de specifieke toepassing. De DirectX lijn van Delfin is de voorkeurskeuze van meerdere toonaangevende fabrikanten van industriële machines, variërend van bottelmachines tot CNC's.
Delfin heeft deze voorkeur verdiend dankzij een zeer hoge mate van flexibiliteit en de mogelijkheid tot het aanbrengen van aanpassingen zodat er volledig aan de wensen van de klant kan worden voldaan. 

Industriële stofzuigers voor het continu terugwinnen van afval en schroot

Stofzuigers voor het continu terugwinnen van afval en schroot

De vacuümunits voor het continu terugwinnen van afval en schroot, onderscheiden zich van de meeste industriële stofzuigers door hun cilindrische vorm. Deze machines zijn in feite gebouwd om een ​​groot intern inzamelvolume te hebben, gezien ze voornamelijk worden gebruikt voor het continu terugwinnen van afval en productieafval op verpakkingslijnen of textielmachines. Deze machines zuigen veelal stroken materiaal, lang en licht, maar zeer volumineus.
Deze afzuigunit is samengesteld uit een zijkanaalventilator die op de bodem van de cilinder is geplaatst. Daarboven bevindt zich een beschermingsrooster, terwijl het resterende deel van het cilinder wordt afgedekt door een filterzak gemaakt van filtermateriaal. Deze zak is bevestigd dankzij de plug in het apicale deel. De zak kan, indien deze gevuld is met afval en restjes, gemakkelijk verwijderd, geleegd en vervangen worden.
Deze stofzuigers garanderen dat de machines waarop ze worden toegepast kunnen werken zonder storingen door afval en minimaliseren tevens de stilstandtijd, waardoor er onmiddelijk bespaard wordt. 

ATEX stofzuigers voor de industrie

ATEX stofzuigers

De industriële stofzuigers welke ATEX gecertificeerd zijn, zijn machines die zijn gebouwd om te werken in gevaarlijke gebieden zoals gedefinieerd door de Europese richtlijn 94/9/EG.
Deze industriële stofzuigers zijn ontworpen om vonken of elektrische spanning te voorkomen, door middel van een reeks specifieke technische kenmerken. Ze worden gebruikt in toepassingen zoals industriële bakkerijen, voedingsindustrieën (waar grote hoeveelheden meel, granen of andere eetbare deeltjes worden verwerkt), schietbanen, aluminiumfabrieken, mijnen, gieterijen, staalindustrieën en nog veel meer.
Stofafscheider voor stof, dampen en mist afzuiging

Stof, dampen en mist afzuiging

Jarenlange ervaring en de wens om de unieke specialist op het gebied van het industriële vacuümtechniek te zijn, hebben Delfin ertoe gebracht een volledig assortiment stofzuigers en ontstoffingssystemen te ontwikkelen. Van het opzuigen van lasrook tot het afzuigen en filtreren van oplosmiddelen of poeders, met de Airflow lijn van Delfin kunnen gebruikers altijd de juiste oplossing vinden voor hun specifieke toepassing. Verder ontwerpt en installeert Delfin gecentraliseerde stofopvangsystemen.
Centrale stofzuigsystemen

Centrale stofzuigsystemen

Centrale stofzuigsystemen maken het reinigen, verwijderen en transporteren van stof, poeders of materialen van het ene gebied naar het andere gebied mogelijk via een reeks vaste buizen (normaal aan de muur bevestigd) die ze ophopen en afvoeren naar een gekozen punt.

Verzoek informatie