Wat is Covid 19?

De effecten van de wereldwijde pandemie veroorzaakt door COVID-19 zijn onmiskenbaar, maar wat is Covid precies? 
Covid-19, genaamd SARS-CoV-2, is een virus van de Coronaviridae familie, welke tot 17 dagen op een oppervlakte kan overleven, terwijl mensen die erdoor geïnfecteerd zijn symptomen soms pas na 10 dagen vertonen, waardoor het virus moeilijk te traceren en bevatten is. 
Overdracht van SARS-CoV-2 van mens op mens vindt plaats via ademhalingsdruppels of besmetting van de handen die naar de mond en neus worden gebracht na het aanraken van besmette oppervlakken. Daarom is het belangrijk om een vertrouwd bedrijf aan uw zijde te hebben dat u helpt de mogelijke risico's te voorkomen.  
3 stappen van preventie

De 3 stappen voor een goede preventieve actie

Om uw medewerkers tegen ziektekiemen en bacteriën te beschermen, moet u ervoor zorgen dat u de juiste gereedschappen gebruikt voor een perfecte reiniging en ontsmetting. Gebruik een industriële stofzuiger uit het Delfin assortiment om vuil, stof, korrels en puin van oppervlakken te verwijderen en desinfecteer vervolgens de gebieden met de meest geschikte middelen. 
Op deze manier krijgt u veilige en virusvrije oppervlakken. 
Reinigen middels industriële stofzuigers

Reinigen

De eerste stap is het reinigen van de ruimte met een industriële stofzuiger waarmee u elk type stof of granulaat kunt opzuigen en de materialen veilig kunt verwijderen. Gebruik voor het reinigen een industriële stofzuiger van Delfin welke is uitgerust met een HEPA- of ULPA filtratie, waarmee u een maximale hygiëne en gezondheid van de lucht die uit de stofzuiger komt kunt bereiken en herintreding in de omgeving van het afgezogen materiaal wordt voorkomen. 

Desinfecteren

Desinfecteren

Desinfectiepraktijken zijn belangrijk om de kans op besmetting met COVID-19 in niet-gezondheidszorggebieden, zoals bedrijven en kantoren, te verminderen. Gebruik desinfecterende producten (biociden of medische chirurgische hulpmiddelen) die zijn goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, zoals alcohol met een concentratie van 70-90%. Alcohol is een uitstekend middel om oppervlakken te ontsmetten. 

Schakel het virus uit

Schakel het virus uit

Onthoud na het uitvoeren van de eerste twee stappen dat drukbezochte of drukke gebieden op de werkplek meerdere keren per dag moeten worden schoongemaakt om ervoor te zorgen dat er geen risico op besmetting is. 

Voorkom de verspreiding van covid-19 in uw bedrijf

Onze gids voor heropening

Op dit moment is het een eerste vereiste om uw bedrijf veilig en vrij van mogelijke besmetting te houden. Het is daarom noodzakelijk om veiligheidsmaatregelen te ontwikkelen en te implementeren die voldoen aan de geldende voorschriften en richtlijnen. Zorg ervoor dat u deze stappen volgt om uw bedrijf veilig te heropenen:
  • Garandeer de afstand tussen medewerkers
  • Gebruik temperatuur meetapparatuur
  • Lever gezichtsmaskers en ontsmettingsproducten
  • Reinig alle oppervlakken en gemeenschappelijke ruimtes in uw afdelingen
  • Voer na het reinigen een goede desinfectie uit en zorg ervoor dat u middelen gebruikt die zijn goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid
Het team van Delfin

Onze mensen

Delfin zet zich vanaf het allereerste moment in om zijn medewerkers en middelen te beschermen tegen gezondheidsrisico's, loonsverlagingen en onzekerheid, terwijl we actief blijven in deze moeilijke tijd. Aangezien de situatie elke dag evolueert, volgen we de aanbevelingen van de lokale gezondheidsautoriteiten op de voet, waarbij de gezondheid van de werknemers voorop staat. 
Veiligheidsmaatregelen

Veiligheidsmaatregelen

We hebben de veiligheidsmaatregelen op alle afdelingen van het bedrijf aangescherpt, met de introductie van gezichtsmaskers en plexiglas om de bescherming van werknemers te garanderen.

Slim werken

Slim werken

Introductie van roterend slim werken voor 75% van de werknemers van elke afdeling fulltime, waardoor de klassieke manier van werken verandert.

Bijstandsverzekering

Bijstandsverzekering

Dankzij de polissen van Delfin is voor elke werknemer een ziektekostenverzekering geactiveerd in geval van ziekenhuisopname als gevolg van contractie van het Corona virus.

Ontdek hoe u uw bedrijf kunt beschermen